Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

przepisy słone

Makaron po francusku
|
Składniki:
- 600g pieczarek
- 1 szklanka śmietany 18%
- 250g sera pleśniowego camembert
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1 cebula
- 40g masła
- sól i pieprz
- przyprawa typu vegeta
- 1 op. makaronu (np. tagliatelle)

Sposób przygotowania:
1. Cebulę obieramy, szatkujemy i podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy pieczarki pokrojone w małe plasterki, dusimy. Gdy pieczarki zmiękną dodajemy pokrojony ser, mieszamy aż się rozpuści. Sos zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką, zagotowujemy, na końcu przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i vegetą.
2. Gotowy sos podajemy z makaronem przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Można przyozdobić natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation